Президентът на Русия, Владимир Путин, подчерта, че санкциите на Запада затрудняват

...
Президентът на Русия, Владимир Путин, подчерта, че санкциите на Запада затрудняват
Коментари Харесай

Путин: Оттеглихме се от зърнената сделка, защото нито едно наше условие не бе изпълнено

Президентът на Русия, Владимир Путин, акцентира, че санкциите на Запада затрудняват доставките на храни за Африка и повтори, че страната му се е отдръпнала от зърнената договорка, защото нито едно от изискванията на Москва по нея не е било изпълнено, предава американският ефирен канал CNN.

Руският водач съобщи това в тирада при откриването на пленарна сесия на Икономическия и филантропичен конгрес в Санкт Петербург.

По думите му " нелегитимните наказания направиха доста по-трудно за Русия изпращането на храна в Африка “ във връзка с логистиката, банкирането и прехвърлянията.

" Тук имаме парадоксална картина. От една страна, западните страни лимитират доставките на нашето зърно и торове за Африка. А въпреки това, по изцяло двуличен метод ни упрекват за всички проблеми “, категоричен бе съветският президент.

" От 262 000 тона торове, блокирани в европейските пристанища, в действителност са изпратени единствено две партиди - единствено 20 000 тона за Малави и 34 000 тона за Кения. " Останалото е в ръцете на европейците “, увери Путин.

Търговията сред Русия и Африка доближи 18 милиарда $ предходната година, акцентира още той, добавяйки, че " капацитетът на Африка е явен за всички, капацитетът за напредък е по-висок от където и да е другаде по света “, цитира " Фокус ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР